Sparktävlingen

Årets sparktävling blev lite eljest då senaste veckans blidväder har förstört sparkföret. Det fick bli promenad istället. I år var det 40:e året som sparktävligen genomfördes. Ett 30-tal deltagare gav sig ut på promenad genom byn. Först i mål var Maja Brakander.

Vid Kommunsammanslagningen då Holmön, Holmsund, Sävar, Hörnefors kommuner slogs samman med Umeå Kommun ordnade Kommunen tillsammans med Friluftsfrämjande fackelslalom i olika slalombackar i de nya kommundelarna, men det gick ju inte på Holmön. Holmöns grand old lady Elise Tegström fick en idé om att åka spark i stället. Hon kontaktade Kommunen som gav ett bidrag för arrangemanget. Elise, som då var ordförande i Holmöns Röda Kors krets, såg till att de stod som arrangör för det första sparkloppet 1985. Och på den vägen är det. Elise är fortfarande med och har virkat årets medaljer, bakat semmelbullarna och sålde lotter under arrangemanget. I år liksom förra året går alla intäkter som hjälp till Ukraina.

Tack till Elise och Holmöns Röda kors grupp

Start vid Prästgården
Alla vandrar i väg
Blåbärssoppa efter halva vägen
Fika med semla efter promenaden
Prisutdelning
Årets virkade medlaj