MER INFORMATION FRÅN KOM-GRUPPEN

Tack alla som hörde av sig angående transportbehov! Det underlättade vår planering oerhört mycket. Tack också för alla vänliga tillrop om vårt arbete!

Färjerederiet vill att ”ordinarie” helikoptertrafik sätts igång på fredag, men inget är spikat än då man hoppas att färjan ska gå innan dess. Vi uppdaterar om läget så snart vi vet mer.

Vi vill också uppmana alla att hålla koll på väderleksrapporterna kommande dagar/veckor. Det finns fortsatt mycket is norr om Holmön så även om färjan börjar gå igen finns risken att det blir stopp när det blåser nordligt. Det finns fortfarande kvar pengar från kommunen, men vi har inte möjlighet att flyga lika många en gång till denna vårvinter.

Vi jobbar så klart för att vi inte ska hamna i såna här situationer kommande vintrar. Vi har exempelvis lyft fram våra synpunkter på hur helikopterreglerna kan förbättras. I maj kommer vi också att träffa representanter från kommunen, regionen och Länsstyrelsen för att diskutera lite mer långsiktig finansiering av skoterled samt extra helikoptertrafik.