Arbeta på Holmöns Lanthandel

Ta chansen att få en anställning på Sveriges soligaste ö! Som biträdande butiksföreståndare får du vara en del i att driva Holmöns Lanthandel, navet ute på Holmön. Det är ett jobb för dig med stor drivkraft och flexibilitet, som ger dig frihet att utforma ditt arbete samt givetvis glädjen av att vara en social nyckelperson på ön.

I ditt arbete ansvarar du för att leverera ett arbete av hög kvalitet utifrån kundens och medlemmarnas behov och önskemål. Du samarbetar med föreståndaren och styrelsen för att uppnå optimala förhållanden för lanthandeln, dess kunder och personal. Du ser vad som behöver göras i affären och tar ansvar för att det blir gjort. Du medverkar till en positiv arbetsmiljö mellan såväl kollegor som volontärer. Som biträdande föreståndare har du helhetsansvar för affären när föreståndaren är frånvarande. Dina arbetsuppgifter och arbetstid varierar över tid beroende på vilka behov som finns på lanthandeln.

Övergripande arbetsuppgifter

Som biträdande föreståndare är du tillsammans med föreståndaren ansvarig för att affären:

Följer lagar och förordningar.

Fungerar utmärkt och har bra kvalitet på varor och service.

Drivs så att vi har nöjda kunder, medarbetare och medlemmar.

Tillsammans med föreståndaren arbetar du bland annat med:

Beställning av varor samt interna resursbehov.

Logistiken kring varuleveranser.

Att hålla butiken ren och välordnad.

Att hålla varor med uppdaterade priser samt korrekt prismärkning.

Att hålla ombudsverksamheten (apotek, systembolag, post etc) fungerande.

Arbetsledning av medarbetare och volontärer.

Schemaläggning.

Bemanning.

Att lämna instruktioner till arbetsdagar.

Posthantering och administrativ sortering.

Mailhantering.

Övergripande företagsadministration.

Ekonomisk administration i samarbete med föreståndaren, ekonomikonsult och ordförande/ekonomiansvarig.

Vem är du?

Ditt engagemang för lanthandeln och ditt serviceinriktade arbetssätt gör att våra kunder väljer att handla alla sina varor på Holmön. Som medarbetare på lanthandeln är du en nyckelperson på ön och ofta den första person som besökare möter; vi ser därför att du är utåtriktad och har god servicekänsla. Tillsammans med dina kollegor ska du sköta den dagliga driften av butiken, vilket ställer krav på att du har god samarbetsförmåga, men även att du är bra på att kommunicera och hitta lösningar för att framgångsrikt driva en lanthandel i skärgårdsmiljö. Vi ser helst att du är boende på Holmön eller är beredd att flytta hit.

Erfarenhet och kunskaper

Det är en fördel om du har jobbat inom butik/livsmedel. Även kassaarbete, administrativt arbete, erfarenhet av verksamhetsplanering och ledarskap är meriterande.

Vi ser gärna att du har en gymnasial utbildning.

Du behöver B-körkort för att köra lanthandelns lätta lastbil.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Holmöns lanthandel

Holmöns Lanthandel är navet på ön Holmön i Norra Kvarken och den självklara träffpunkten för boende och besökare. Förutom att vara en välsorterad dagligvarubutik fungerar butiken som ombud för Apoteket, Systembolaget, Bokbussen och PostNord. Vi är i nuläget öns enda åretruntöppna verksamhet, med öppet varje dag året om.

Holmöns Lanthandel AB drivs som en ekonomisk förening och ägs av ca 220 medlemmar, mestadels fast- och fritidsboende på ön, som alla köpt andelar i affären. Föreningsmedlemmarna arbetar ideellt med bland annat uppackning och städning i butiken.

Om anställningen

Omfattning: Varierande arbetstider beroende på säsong, ca 40-100%

Tjänsten avser: Tillsvidaretjänst på ca 16 tim/vecka fram till midsommar och därefter ca 40 tim/vecka fram till mitten av augusti. Schemaläggning görs tillsammans med föreståndaren och möjlighet till mer arbetstid kan finnas.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Arbetstider: Arbetet innebär vardags- och helgarbete dagtid.

Lönetyp: Fast månads- eller timlön, enligt överenskommelse.

Ansökan

Om du vill veta mer om vad tjänsten innebär, kontakta Max Wikström via info@holmonslanthandel.se eller på telefonnummer 070-5611430 under affärens öppettider. Vi ser gärna att du vid intresse skickar din ansökan så snart som möjligt, då tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag den 2024-03-01.