Info om vinterparkering

Det är snart dags att anmäla intresse av vinterparkering i Byviken. Men innan dess vill vi gå ut med en uppmaning om att alla bilar som inte används under vintern måste flyttas. Det är svårt att bedriva effektiv snöröjning om parkeringen är full av bilar vilket leder till att snöröjningen blir dyrare. 

Inom kort kommer alla bilägare som har skrotbilar och/eller avställda bilar på parkeringen få ett brev från HUF om att bilarna behöver avlägsnas. Dessa bilar måste bort innan 1 november. Efter den 1 november kommer vi ta hjälp av Umeå kommun för bortforsling av bilarna. 

Vi håller på att leta efter personer på fastlandet som kan vara villiga att hjälpa till med bortforsling till bilskroten. Vi återkommer om vi hittar ett konkret alternativ. 

Då mängden bilar på ön har ökat senaste åren vill vi uppmana er som tidigare år betalat avgift men inte använt bilen under vintern att ställa bilen på gården över vintern. Vi behöver alla lediga platser vi kan få. Hittills har 5-6 personer lovat hjälpa till att lämna och hämta vid färjan för att möjliggöra detta. Kontakta Joar Sandström (076-2515690) så kan han hjälpa till att samordna tranpsort. 

/HUF