Idag potatisfestival

Förra helgen kallade HUF:s Odlingsgrupp till potatisplockning. Tanken var att det skulle ha skett i helgen i samband med potatisfestivalen idag, men vädergudarna fick gruppen att tänka om och snabbt kalla till plockning förra helgen. Upp kom potatisen ur jorden fort och lätt då det var oväntat många som dök upp för att hjälpa till.

Idag har HUF:s Odlingsgrupp arrangerat Potatisfestival. Ett femtiotal vuxna och barn samlades i logen vid Kafé Panget för att fira potatisfestivalen. Det var publikrekord, men det kanske främst beror på att det var första gången som det var potatisfestival på Holmön.

Odlingsgruppen hade ordnat med fika, varmkorv, lotteri och fiskdamm för de minsta barnen. Det blev även lite musikunderhållning och naturligtvis även försäljning av potatis till festivalpriser. Kvarvarande potatis kommer att finnas till försäjning på Holmöns Lanthandel.

Gott fika, varmkorv och lotteri
Ett 50-tal hade samlats för trevlig samvaro under potatisfestivalen
Storfiskare Alex assisterade de minsta vid fiskdammen
Arvid, sångare i bandet Glesbyd’n, bjöd på musikunderhållning …
… tillsammans med Jorik, vår föreståndare på Lanthandeln