2020-03-03 Sparktävlingen

Inställda färjor p g a isvallar, hindrade inte att ett 30-tal, delvis infrusna, deltagare samlades vid Prästgården för den traditionella årliga sparktävlingen ”Semmelloppet”. Många som velat vara med hade fastnat på fastlandet. I år fick banan ändras och kortas något p g a bara och snöfria eller kraftigt sandade vägar.

Med mottot ”Tradition och framtidstro” kunde deltagarna ge sig av med spark eller apostlahästar från Prästgården längs Bastulönnvägen söderut till vägen mot ödekyrkogården ner till Åkervägen och den norrut till Grubbströmsbacken där den obligatoriska vätskekontrollen med blåbärssoppa fanns. Därefter vända och samma väg tillbaka.

Efter målgång väntade fika med semlor och godis, lotterier och prisutdelning. Alla deltagare fick medalj, som bekräftelse att man deltagit i det 33:e ”Semmelloppet”. Medaljen virkas av damerna i Holmöns Röd Kors krets som även bakat semlorna. Överskottet av lotteriet går till Röda Korsets insamlingar för barn