HUF tar över som arrangör för Visfestivalen

Efter 30 framgångsrika år vid rodret för Visfestival Holmön har Visans vänner i Umeå (Visum) bestämt sig för att skicka stafettpinnen vidare. Visum frågade Holmöns Hembygdsförening och Holmöns utvecklingsforum (HUF) om någon av föreningarna var intresserad av att driva festivalen vidare. Det landade i att HUF tagit sig an uppdraget – vilket vi tycker passar väl eftersom HUFs uppdrag är att vara en samlande paraplyorganisation för ön. Visfestivalen är ett ypperligt tillfälle att samarbeta mellan föreningar och företag för att göra det så bra som möjligt för alla. Att ta över en festival som berikat ön under så många år är en stor ära – men också en spännande utmaning. Med det sagt – var med och hjälp till! Vi har blivit med festival!

UPPLÄGG ÅRETS FESTIVAL

För att se och lära har en grupp från HUF och Hembygdsföreningen deltagit vid planeringen av sommarens festival. Vårt ansvar har varit att planera programmet för fredagskvällen. I år spelar Glesbygd’n, Poromaa, Petter Alatalo och Mi von Ahn. Fyra akter med olika karaktär som vi tror tillsammans utgör en superfin kombination av musikstilar och uttryck.

KOMMANDE ÅR

Parallellt med planeringen av årets festival har vi jobbat med en projektansökan till Leader (ideriket2030.se). För två veckor sedan fick vi det glädjande beskedet att vi beviljats medel för ett projekt som kommer att drivas under 2025. Vi ska från årsskiftet anställa en projektledare på deltid som kommer att arbeta med att utveckla visfestivalen och ytterligare två arrangemang under året. Vi är övertygade om att projektet blir ett jättebra sätt för HUF att växa in i rollen som festivalarrangörer tillsammans med alla intresserade på ön. Kontakta gärna oss om du har idéer inför det kommande året!

VI BEHÖVER DIN HJÄLP!

Vi är många som behöver hjälpas åt för att Visfestivalen ska fungera. Genom åren har mängder av holmöbor ställt upp med ideella insatser under festivalen, och vi söker fler volontärer även i år. Lena Egnell, Camilla Wiglöv och Pernilla Asplund är ansvariga för årets volontärer, anmäl dig till arbetsuppgifter i bifogat kontaktformulär! Anmälan volontärer visfestivalen – Google Forms

Med vänlig hälsning,

HUFs arbetsgrupp för visfestivalen Jorik Otterbjörk, Joar Sandström och Sara Mossberg