Celebert besök

Det Maltaflaggade kryssningsfatyg Hanseatic Nature med 130 tyska kryssningsresenärer besökte Holmön. Fartyget drejade bi utanför Lillhällan och med gummibåtar skeppades resenärerna iland under några timmar för att kunna se lite av Holmön.

Båtmuseet hade extra öppet för de gästande resenärerna. Några passade också på att hyra cyklar vid Båtmuseet för att kunna cykla ut till Bergudden och se fyren där. Andra nöjde sig med ett besök på Båtmuseet och tittade in på Holmöns Lanthandel och tog en promenad i Byvikenområdet.

Fartyget passerade Holmön tidigare under augusti men då kunde man inte gå iland på Holmön på grund av för starka vindar. Det kommer att göra ännu ett besök till Holmön i senare delen av september.

AIS plott av fartyg kring Holmöarna
Hanseatic Nature drejade bi utanför Lillhälla
Resernärerna skeppades iland med gummibåtar

En tanke kring ”Celebert besök

Kommentarer är stängda.