Osynlig ett tag

Nu har jag inte varit aktiv på snart 1½ månad. Det känns motiverat att formulera sig igen om vad som hänt den senaste tiden.

Alla barn och barnbarn kom hem till jul, men det blev lite abrupt slut och inte alls som planerat. Det var ju en jul med få röda lediga dagar så besökt här hemma var planerat till en extra dag t o m tisdag efter jul. Men vädergudarna ville annat och prognosen visade att det var stor risk att färjan skulle ställas in både Annandagen, tisdag och onsdag. Alla valde då att fara hem redan på Juldagen. Ensam satt jag kvar med ett berg av julmat. Det blev julmat i stort sett varje måltid fram till 20-da Knut.

Den tredje januari steg vattenståndet i havet till +70 cm. Isen inne i Byviken släppte och på em hade den drivit över till Gästhamnsidan. Det var helt isfritt på västra sidan på kvällen. Nästa dag blev det underbart läge för att ta upp båten, som legat infrusen sedan början av december. Precis som båten kommit upp ur vattnet kom Capella och spolade runt vattnet i hamnbassängen så att isen drev runt och även västra sidan fylldes med drivis. Snacka om lykoskott att jag han få upp båten på vagnen medan det var isfritt. I övrigt präglades veckan av mycket skidor på TV då det var Tour de ski nästa varje dag.

Vecka 2 blev en vecka med digital undervisning. Både AmIng-studenter och MHS-studenter redovisade sina grupparbeten denna vecka. Det var också digitala lektioner med förberedelser för nästa veckas tentamensperiod. Det blev också en hel del skidor att beskåda på TV liksom flera pass med snöslungan. Veckan avslutades med ett arbetspass på Holmöns Lanthandel på söndagen.

Tentaveckan för AmIng-studenter var som vanligt lite kaotisk med många spontana digitala möten för att lugna skärrade studenter. Det blev också åtskilliga pass med snöslungan.

Veckan därefter präglades av rättning av tentor och ett besök till kungliga hufvudstaden för att delta i SAMS samverkansmöte. Nattåg ner på tisdag natt och mötet på onsdagen med studiebesök vid säkerhetsparken vid Arlanda, sen mötet och gemensam middag. Dagen efter flyg hem för att hinna med em färjan hem. Kopplade sen av med mycket skidor på TV under helgen och ett möte om Leader på Prästgården.

Efter avslutade kurser så blev det veckan därpå tid för annat uppdämt arbete, bl a administrativt arbete för Nordbiföreningen, digitala möten med bl a MYNAK och YHM och SRF. PÅ fredagen en sväng till stan för lokalt SAMS-möte och lite ärenden. veckan avslutades med ett arbetspass på Holmöns Lanthandel under söndagen och en hel del skidor på TV.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *