Ny intressant bokserie

Jacob Lindfors debuterade som författare 2021 med boken Vinterpacket, som är den första boken i en trilogi om SOG operatören Mattias Kassian. SOG är Särskilda Operations Gruppen Sveriges kanske mest avancerade och hemliga militära styrka.

Mattias Kassian är adoptivbarn från Ruwanda i Afrika. Han växer upp i Västerås med en ensamstående mamma, som bara lever för honom. När han går ut gymnasiet och hans mamma vill att han ska blir något, göra något, så bestämmer han sig för att bli militär. Efter grundutbildningen bestämmer han sig för att resa och far till Kina. Där blir han kvar som turistguide i flera år. Väl hemkommen får hans mamma cancer och dör strax efter hemkomsten. Mattias hamnar i sorg och under ett halvår går han ner sig rejält. Sen tar han beslutet att åter söka sig till militären och väljer SOG. Efter hårda prov, prövningar och en hjälteinsats blir han antagen till SOG som kadett.

Vinterpacket var ett kriminellt gäng i Norrland, som sprängdes många år tidigare, men som nu återuppstått med stöd från en dold finansiär. Med detta stöd utvecklar de en avancerad paramilitär förmåga. Två år tidigare har en tonårsflicka kidnappats av det nya vinterpacket och hållits fånge sedan dess. Helt plötsligt, under en luftlandsättningsövning, blir en SOG-patrull angipen med skarpa vapen av en grupp angripare med militär förmåga. Själva har SOG patrullen bara lösplugg i sina vapen under övningen. Flera SOG-operatörer dödas och gruppens ledare kidnappas. Strax efter detta dåd, håller en kvinnlig underrättelseofficer på att också bli kidnappad, men kan, efter våldsam skottlossning, räddas. Från början råder förvrring i försvarsledningen, men snart klarnar bilden och man förstår att det är nya Vinterpacket, som ligger bakom. Däremot förstår man inte varför och vad Vinterpacket vill uppnå. Mattias och hans SOG kollegor kommer att sättas på svårt prövningar.

Detta är upptakten till en både fascinerande och skrämmade intrig, som i huvudsak utspelas uppe i Norrland, och som innefattar såväl strider vid en enslig gård och senare vid ett nedlagt TBC-sjukhus på svensk mark, som fritagning av kidnappade fångar, beväpnade ryssar, kravaller i norrländska städer som Luleå och Kiruna och mycket annat. En klart läsvärd berättelse med oväntat avslutning, men inte slut. Fortsättning följer i kommande böcker. Del två Sidenvägen kom i januari 2022 och den sista delen Järnviljan kom nu i januari. Har nu flera timmar på soffan att se fram emot med del 2 och 3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *