FB-grupp Holmön- samåkning
& annat som kan vara bra

SRF FB-sida

Vädret Holmön

Senaste Nytt!

Äldre nyheter


Nya Holmöportalen startar nu 2020.
Holmöportalen, som vi under 20 års tid lärt oss använda och känna i dess nuvarande form, skapades under hösten 1999 och öppnade 2000. Den har successivt byggts på med fler sidor och det finns väldigt mycke historiskt material på portalen.

Plattformen är idag omodern och skapades i första hand för textbaserad information och för att fungera med den tidens telefonmodem (256 KB). Idag är internet mer än 10 ggr snabbare med vanlig mobiltelefon. HUF har därför beslutat att modernisera Holmöportalen och samtidigt dela upp den i två delar.

En del, som i första hand vänder sig till besökare och turister, öppnades i somras och kommer att innehålla information om event och andra aktiviteter på Holmön, sevärdheter, boende mm. Den webplatsen heter visitholmon.com. Lägg gärna ett bokmärke i din webläsare eller mobiltelefon.

Den andra delen, som vi kallar Nya Holmöportalen, vänder sig i första hand till de som bor på Holmön eller har andra starka intressen. Här kommer löpande nyhetsnotiser om Holmön, info om lokal service och kommunikationer, väder, israpport mm. Vidare kommer här att finnas info om HUF och projektet Holmömodellen. Även andra föreningar kommer att erbjudas möjlighet att skapa och sköta egna websidor på Nya Holmöportalen. Du hittar Nya Holmöportalen på holmon.se. Lägg ett bokmärke för Nya Holmöportalen i din webläsare eller mobiltelefon.

Holmöportalen (1999-2019) kommer inte att uppdateras mer men kommer att finnas kvar som sökbart historiskt material. Inledningsvis här på holmon.com. Målsättningen är dock att kunna flytta in allt material under Nya Holmöportalen.
2020-01-06
Info om färjan
Just nu finns problem med styrnigen med färjan och man har valt att bara köra de ordinarie turena, med beredskap för manuell navigering.
2019-12-27
Info från KOM-gruppen
Sammanfattning av höstens möten angående vinterns kommunikationer.
Läs mer på KOM-gruppens websida.
2019-12-17
Påminnelse om Byalunch
På Lördag 21 dec ordnar projekt "Holmömodellen" Byalunch med Tomtegröt. Läs mer.
2019-12-17
Info från KOM-gruppen
Information från Färjerederiets om Capella. Läs mer på KOM-gruppens websida.
2019-11-22
Info från KOM-gruppen
Information on Färjerederiets pressmeddealnde. Läs mer på KOM-gruppens websida.
2019-11-13
Använd Prästgården
Prästgården är en viktig resurs för Holmön och vi är många som har idéer om vad den kan användas till. Vi vill att Prästgården ska användas, och erbjuder därför Prova-på-bokning av Prästgården. Redan nu har flera idéer tagit form för hur Holmöns servicelösningar skulle kunna utvecklas. Några idéer är knutna till Prästgården, som HUF arrenderar fram till hösten 2020. Vi är glada över intresset och vill att huset ska användas. Är du/ni intresserade av att nyttja Prästgården, kanske koka sylt, baka bröd eller hålla ett möte? Prästgården är ju vårt gemensamma hus, och ska nyttjas!

Prova-på-bokning
Vill du “prova-på-boka” betalas en symbolisk slant som går direkt till Prästgårdsfonden. Bokningsförfrågan görs till info@prastgardenholmon.se.
Ett villkor för prova-på-bokning är att betalande vandrarhemsgäster går före. Det går inte heller att prova-på-boka för övernattning.


Ange vilka delar av Prästgården du tänkt använda, och till vilken verksamhet. Förutom en symbolisk slant till Prästgårdsfonden, vill vi gärna att du återkopplar och berättar vad som funkat bra/mindre bra. Kanske saknas något, som skulle gå att förbättra inför kommande bokningar? Vi ser också gärna att ni som prova-på-bokar i möjligaste mån deltar när det blir dags för städdag.

Vad går att boka?
Kanske vill du boka köket för att tillverka sylt av höstens bär eller göra ett storbak bröd. Kanske vill du starta en filmstudio, eller låna bastun en kväll? Redan i dag anordnas seniorgympa två gånger i veckan, kanske finns även icke-seniorer som vill röra på sig? Tanken är att vi testar, så alla nya idéer och användningsområden är varmt välkomna. Nedan följer några exempel på vad Prästgården skulle kunna användas till. Vad vill du göra?

✵  Förädling av råvaror i köket.
  Styrelsemöten för föreningar.
  Kursverksamhet/studiecirklar.
  Tillfällig kontorslokal vid distansarbete.
  Filmkväll för föreningen.
  Gästspelande frisörsalong.
  Bastukvällar.
  Yogaklasser.

2019-11-12
Info från KOM-gruppen
Information från möte idag om Holmöleden. Läs mer på KOM-gruppens websida.
2019-11-11
Färjetrafiken återupptas
Färjetrafiken till Holmön återupptas i em med avgång från Holmön kl 15.00. Därefter enligt tidtabell.
2019-11-11
Info från KOM-gruppen
Information från Färjerederiet. Läs mer på KOM-gruppens websida.
2019-11-10
Inställda turer med färjan
Nu kom beskedet att samtlig turer med färjan är inställda preliminärt fram till 11 november p g a väderläget.
2019-11-09
Haveri med Capella
Holmöfärjan Capella har fått ett haveri ute i Kvarken under turen kl 10 från Holmön till fastlandet. Besättningen fick lov att nödankra till sjöss utanför Pannan. Sjöfartsverkets räddningshelikopter (SAR) med ytbärgare har evakuerat passagerarna. Fartyget ligger kvar för ankar utanför Pannan. Besättningen är kvar ombord för kommande bogsering, då räddningsfartyg är på väg. Enligt uppgift har ingen kommit till skada och alla är i land. Det är i nuläget oklart när trafiken kan återupptas med den andra färjan Helena Elisabeth, som ligger vid kaj på Holmön, då ingen besättning finns tillgänglig på Holmön.
2019-11-09
Inga fordon på capella
På grund av det kommande väderläget meddelar Färjerederiet att man inte tar med några fordon på Capella fr o m lördag morgon kl 7 och tillvidare. Endast gående passagerare. Preliminärt fram till den 11 november.
2019-11-08
   
Influensavaccination på Holmön
Från och med den 16 november är det möjligt att vaccineras sig på Holmön. Anmäl dig till jorik@holmonslanthandel.se eller på telefon 090-55170, så vi vet hur många doser som ska hämtas på Vårdcentralen.
OBS! Detta gäller endast de personer som tagit vaccin någon gång tidigare.
2019-11-08
Info från Holmömodellen
I helgen var det byalunch med workshop om möjlig utveckling av affärens utbud och tjänster.
Hur vill du att servicelösningarna på Holmön ska utvecklas? Var med och påverka genom att besvara på den enkät som HUF tagit fram.
Läs mer på Holmömodellens egen websida. Gå till enkäten.
2019-11-04
 

Överst på sidan


Sidan uppdaterades senast: 2020-01-06
© HUF
Webmaster

Operated by