Äldre nyheter

Andra halvåret 2002 
i omvänd kronologisk ordning

02-12-31
Helikopterturer
Idag kl 9.00 kom en helikopter från Piteå för att flyga passagerare, post och varor mellan Holmön och fastlandet. Man flyger så många vändor det behövs. Bokning med Peter Tornberg, tel 070-690 8163.

Även den 2 januari sker transporter av passagerare, post och varor med helikopter. Det blir två flygtillfällen, ett på morgonen med start från Holmön kl 9.00 samt ett på eftermiddagen med start på fastlandet kl 14.00.

02-12-30
Färjan inställd tillsvidare
Färjan gjorde ett försök att bryta upp en ny ränna till Norrfjärden idag på fm. Ut till Lillhälla och genom den dubbla isvallen tog det ca 1 tim. Därefter gick man under ca 15 min mot SV i den råk som finns innan man fick lov att vända norrut igen. Isen upp mot Pannan låg fast och blev successivt allt skarpare och till slut orkade inte färjan forsera isen längre och ungefär mitt i Kvarken fick man lov att vända. 

Ultra undersöker hur man ska ordna ersättningstrafik. 

02-12-29
Färjan inställd
Dagens eftermiddagstur är inställd på grund av det hårda vädret.
02-12-20
Färjan inställd
Dagens eftermiddagstur är inställd på grund av det hårda vädret som snabbt dragit in.
02-12-14
Jullunch
Se bilder från den årliga jullunchen som ordnas av Holmöns Röda Kors krets till förmån för insamlingen "Världens barn".
02-12-13
Luciafirande
Se bilder från det traditionella Luciafirandet på skolan.
02-12-04
Jullunch 
Påminnelse om den kommande jullunchen lördag den 14 december. Sista anmälningsdag den 9/12 på listan på affären. Pris 130 kr för vuxna, barn äter gratis. 
02-12-04
Israpporten åter igång
Årets rapportering av isläget har åter börjat.
02-11-21
Färjan igång igen
Trots grov sjö gick Färjan förmiddagsturen idag utan större problem. Resan tog något längre tid än normalt.
02-11-20 em
Färjan inställd onsdag em
Vinden har fortsatt att blåsa och även e m turen idag är inställd.  Prognosen är att det ska fortsätta att blåsa hela kvällen och först på efternatten ska vinden avta. Det är således stor risk att även morgonturen i morgon torsdag blir inställd. Mer info kommer under morgondagen.
02-11-20 fm
Färjan inställd onsdag fm
Vinden fortsätter att blåsa och dagens f m tur är också inställd.  Prognosen är att det ska fortsätta att blåsa hela dagen så det är stor risk att även em turen blir inställd. Mer info kommer under dagen.
02-11-19
Färjan inställd tisdag em
Under eftermiddagen ökade vinden och personalen på färjan  beslöt att ställa in dagens e m tur.  Prognosen för onsdag är NV 12 till kuling 18 m/s. Stämmer detta torde det inte bli någon färjetur onsdag morgon heller. 
02-11-16
Minnesanteckningar
Läs minnesanteckningarna från Forummötet den 9 november.
02-11-09
Skrotbilskampanj
Skrotbilskampanjen meddelar att inga bilar kan hämtas i höst som planerat. Det administrativa arbetet har tagit så lång tid att färjan Ring nu återgått till Härnösand. Hämtning kommer att ske till våren. Närmare detaljer och tidpunkt meddelas efter vintern.
02-11-08
Påminnelse om Forummöte
I morgon kl 14.30 ordnas ett Forummöte på Skolan med information om läget i de projekt som HUF arbetar med. Därefter ordnas en fest för alla i byn. Festen börjar ca 17.30.
02-11-01
Lågt grundvatten
UMEVA meddelar:

Låg grundvattennivå på Holmön

På grund av den torra sommaren är det mycket låga grundvattennivåer i hela landet. Grundvattennivåerna har fortsatt sjunka den senaste månaden och på vissa platser i Västerbotten är vattennivån extremt låg. Därför har det uppstått vattenbrist.

I UMEVA:s mindre anläggningar har vi mycket låga nivåer på vattnet. På Holmön ligger vattennivån på ca 60% under det normala. Vi vill därför uppmana er som har kommunalt vatten att försöka vara så sparsamma med vattnet som möjligt.

Vi återkommer med mer information så fort det sker någon förändring.

Om du har frågor kontakta UMEVA Marknad, 
tel: 090-16 14 85

Umeå Vatten och Avfall AB
Marknad

02-10-31
Transportavtal sägs upp
Kommunstyrelsens arbetsutskott (ksau) har fördordat att det driftbidrag en åkare haft för transport av gods och post till Norrfjärden ska sägas upp. Man menar att detta måste lösas på annat sätt. Något förslag har dock inte presenterats än.
02-10-30
Älgjaktsrapport
Årets älgjakt den 14-18 oktober blev mycket lyckosam. Det fanns många djur i skogen och många av jägarna fick chansen att skjuta en älg. Mer än 20 vuxna djur sköts detta år.
02-10-18
Forummöte
Boka in den 9 november i din kalender.
HUF ordnar ett Forummöte för information om vad som hänt under hösten och vad som kommer att hända framöver. Efter mötet, som börjar 13.30, blir det fest för alla som vill vara med. Mer information kommer inom kort.
02-09-15
Valet på Holmön
På grund av att färjan är inställd idag valdagen har valförrättare från fastlandet fått lov att hämtas med båt för att valet på Holmön ska kunna genomföras som planerat.
02-09-15
Färjan inställd
Färjan idag söndag morgon är inställd på grund av lågt vattenstånd. 
02-09-03
Sensommarrapport
Vädret denna sommar har inte lämnat något övrigt att önska. Webmaster har inte kunnat motstå den värmade solen och har, helt utan dåligt samvete, slitit sig från dataskärmens artificiella ljus. Därav en något passiv webportal.

Holmödagen lockade en hel del folk trots att denna dag var en av de få sommardagarna med sämre väder.

Visfestivalen blev en storartad tillställning med många besökare. Kaoset från förra året uteblev. Många besökare hade lärt sig att det är bättre att ta med tältet och stanna hela helgen i lugn och ro än att köa vid färjan i timmar.

Under augusti fortsatte sommaren med full kraft. Många var de som gjort slut på semesterdagarna och som såg med avundsjuka blickar från färjan på de som sparat dagar och satt shortsklädda med en kall öl på Hamnkrogens nya uteveranda.  

I augusti fick vi också uppleva en mer otrevlig händelse i form av en smärre skogsbrand på Bergudden. Brandvärnet tillsammans med ett förtiotal frivilliga lyckade dock släcka branden innan den hunnit sprida sig okontrollerat.

02-07-08
Försommarrapport
Midsommarfirandet på Holmögården genomfördes som planerat trots regn och rusk mitt på dagen. 

Postrodden startade som planerat men fick avblåsas efter några timmar då motvinden blev alltför hård. Efter roddchefsmöte kl 14.00 beslöt man att följebåtarna bogserar postroddsbåtarna till Lappören utanför Björkö och att därifrån ror den sista biten in till festligheterna på Björkö. 

Trots det trista värdet under fredag fm så blev årets Sea Jazz ett lyckat arrangemang med många besökare under framförallt lördagen.

 

Överst på sidan

  Tillbakatill Portalen


Sidan uppdaterades senast: 2003-02-19
© HUF
Webmaster